Головна » 2012 » Квітень » 12
У місті Бурштині працівники міліції викрили у незаконних операціях з нарковмісним медпрепаратом 33-річного місцевого мешканця. Свого часу правоохоронцям стало відомо про те, що ця особа, яка сама вживає наркотики, крім того, за певну винагороду поширює їх серед інших осіб. У березні було задокументовано факт продажу цим чоловіком наркотично-медичного препарату метадікс. Учора ж бурштинця затримали безпосередньо після того, як він здійснив аналогічну операцію, реалізувавши іншій особі за 50 гривень шприц, заповнений наркотичною речовиною.

З’ясовано, що перед цим житель Бурштина придбав медпрепарат у людини, котра брала участь у програмі замісної терапії.

Вирішується питання про притягнення затриманого до кримінальної відповідальності за вчинення злочину, передбаченого ч.2 статті 307 Кримінального кодексу України (збут наркотичних засобів). Чоловік вже засуджувався за аналогічні злочини.
Категорія: Кримінал | Переглядів: 611 | Додав: Yulian | Дата: 12.04.2012 | Коментарі (0)

У пологовому відділенні Калуської центральної районної лікарні щорічно народжують в середньому 1400 жінок. «Раніше тут народжувало лише 70% жінок Калущини, решта їхали до Івано-Франківська. Останнім часом кількість місцевих породіль зросла до 97%, більше того, сюди приїздять народжувати жінки з інших районів – каже головний лікар Калуської ЦРЛ Іван Красійчук. - Це й не дивно, адже умови, які є зараз в цьому пологовому відділенні – одні з кращих в Україні».

Щоб оновити пологове відділення Калуської ЦРЛ, вкладено 450 тисяч гривень з міського бюджету. Відділення капітально відремонтували та придбали новий інвентар. У всіх палатах є душові кабіни і сучасні меблі.

"Тепер майбутні матері будуть впевнені, що їхні дітки з'являтимуться на світ у світлих просторих палатах, – каже перший заступник начальника головного управління охорони здоров'я Роман Мельник, – Тут окрім любові матері, турботи та допомоги висококваліфікованих фахівців, немовлятам даруватимуть з ... Читати далі »
Категорія: Коротко про головне | Переглядів: 620 | Додав: Yulian | Дата: 12.04.2012 | Коментарі (0)

Днями у Тлумацькій ЦРЛ відбулося відкриття малоінвазивної операційної після ремонту. За рахунок спонсорських коштів тут переобладнали системи водо- та електропостачання, замінили вікно і двері, провели роботи з облицювання приміщення плиткою, встановили лапароскопічну стійку.

"Медицина Тлумаччини розвивається. Минулого року було вкладено досить серйозні інвестиції у ремонт реанімаційного відділення, нещодавно придбано рентгенапарат, проводяться ремонти в господарських приміщеннях, пральні, оновлюється матеріально-технічна база», - наголосив начальник головного управління охорони здоров'я облдержадміністрації Микола Олінійчук.

За його словами, до кінця року в усіх районних лікарнях Прикарпаття заплановано створити умови для проведення операцій малоінвазивним методом. Зокрема, буде встановлено ще 5 лапароскопічних стійок.
Категорія: Коротко про головне | Переглядів: 540 | Додав: Yulian | Дата: 12.04.2012 | Коментарі (0)

За даними Державної служби статистики, індекс інфляції споживчого ринку України у березні п.р. склав 100,3% (у березні 2011р. – 101,4%).

За січень–березень п.р. споживчі ціни зросли на 0,7% (за аналогічний період 2011р. – на 3,3%).

Приріст споживчих цін майже не зафіксовано в більшості регіонів країни: від 0,1% – у Житомирській, Івано-Франківській, Миколаївській, Рівненській, Херсонській областях до 0,7% – у м.Севастополі.

У Закарпатській, Запорізькій, Хмельницькій та Чернігівській областях індекс споживчих цін склав 100,0%. Разом з тим, на Кіровоградщині та Одещині зафіксовано дефляцію – 99,8% та 99,9%, відповідно. По області у березні п.р. індекс споживчих цін становив 100,1% (у березні 2011р. – 101,0%).

За січень–березень п.р. приріст споживчих цін на Прикарпатті склав 100,5% (за відповідний період 2011р. – 103,0%). На споживчому ринку області у березні п.р. ціни на продукти харчування та безалкогольні напої знизились на 0,1%.

... Читати далі »
Категорія: Розслідування | Переглядів: 519 | Додав: Yulian | Дата: 12.04.2012 | Коментарі (0)

Людство занурюється в темряву, втрачаючи здатність відрізняти добро від зла, заявив Папа Римський Бенедикт XVI під час великодньої меси у Ватикані. "Темрява, що приховує Бога і затінюють цінності - це реальна загроза нашому існуванню та світу в цілому", - сказав Бенедикт XVI.

 "Якщо Бог і моральні цінності, відмінність між добром і злом залишаються в темряві, то весь інший" світ ", який дає нам неймовірні технічні досягнення, це не тільки прогрес, але також небезпека, яка загрожує нам і світу", - заявив понтифік, передає Бі-бі-сі.

 Пасхальна меса відбулася на кілька годин раніше звичайного, щоб не втомлювати 85-річного главу Римо-Католицької церкви.
Категорія: Спецпроект | Переглядів: 595 | Додав: Yulian | Дата: 12.04.2012 | Коментарі (0)

В Яремче знайшли труп студента Київського національного економічного університету, який зник безвісти ще наприкінці минулого року.

Дев’ятнадцятирічний уродженець Житомира Віталій Іванов покинув навчання і зник у невідомому напрямку в середині грудня. Останній раз він виходив на зв’язок із батьками 18 грудня.

Через оператора стільникового зв’язку встановили, що дзвінок було зроблено з Яремче. Крім того, працівники міліції, до яких звернулися батьки студента із заявою про зникнення сина, з’ясували, що Віталій Іванов ночував з 16 на 17 грудня в готелі в Івано-Франківську.

Правоохоронці здійснювали активні розшукові заходи, фото зниклого студента були в кожному відпочинковому чи розважальному закладі та магазині курортної зони, пишуть Вікна.

Також оголошення про розшук Віталія транслювали по телебаченню та радіо.Але минав час, а про місцезнаходження хлопця не було жодної інформації.

І ось, коли зійшов сніг, на його тіло натрапили тури ... Читати далі »
Категорія: Огляд преси Прикарпаття | Переглядів: 573 | Додав: Yulian | Дата: 12.04.2012 | Коментарі (0)

Счетчик PR-CY.Rank Счетчик PR-CY.Rank Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net