Головна » 2011 » Червень » 1 » Матрос-рятувальник Анатолій Тетерук врятував життя 12-річного хлопчика
16:14:24
Матрос-рятувальник Анатолій Тетерук врятував життя 12-річного хлопчика
Якщо дорослі можуть подбати про безпеку власного життя, то діти ще не можуть за себе потурбуватися, оскільки дитяче сприйняття світу безпечне і межі між бажанням і забороною для них ще не існує. Як і межі між життям і смертю, коли в силу тих чи інших несприятливих обставин вони опиняються на ній… Яскравий тому приклад недавній випадок, що стався на міському озері Івано-Франківська, де 48-річний матрос-рятувальник Івано-Франківської рятувально-водолазної станції Анатолій Тетерук врятував життя 12-річного мешканця обласного центру, котрий ледь не потонув у озері. 

Того дня, як пригадує матрос-рятувальник, стояла тепла сонячна погода і на міському озері було чимало відпочивальників. Люди каталися на човнах, катамаранах, дехто навіть купався у прохолодній воді. Близько 16-ої години, під час спостереження за відпочиваючими на території міського озера, Анатолій Тетерук почув крики про допомогу, які лунали з того боку, де відпочивали діти. Він, не роздумуючи, пірнув у воду і поплив в напрямку тривожного сигналу. За лічені хвилини рятувальник витягнув із води 12-річного хлопчика. Далі за допомогою рятувального човна його доправили до берега водойми, де працівники Івано-Франківської рятувально-водолазної станції надали дитині кваліфіковану долікарську допомогу. Врятованого хлопчика каретою швидкої медичної допомоги було доставлено до міської дитячої лікарні. Як зазначають медики, саме завдяки оперативним діям рятувальника та фахово наданій допомозі вдалося зберегти життя потерпілої дитини. Ще й досі не вірить у свій порятунок і сам 12-річний Андрій. Хлопчик зізнається, що випадок, який з ним трапився, в пам’яті залишиться надовго і пообіцяв надалі бути більш обережнішим та відповідальніше ставитися до власної безпеки, адже його вже навчило життя.

Добре, що у випадку з 12-річним Андрієм рятувальник нагодився вчасно. А вчинок матроса – рятувальника Анатолія Тетерука гідний визнання і буде відзначений в рамках Всеукраїнської акції «Герой-рятувальник року».
Переглядів: 746 | Додав: Yulian | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Счетчик PR-CY.Rank Счетчик PR-CY.Rank Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net