Головна » 2012 » Березень » 20 » На Прикарпатті відомий отохірург зі США поставив діагноз українській медицині
09:27:38
На Прикарпатті відомий отохірург зі США поставив діагноз українській медицині
На Прикарпатті світило медицини лікар отохірург з США Річард Вагнер не лише п’ять днів оперував хворих, а й поставив діагноз українській медицині.

У цій лікарні немає аптек. Вони тут просто не потрібні. Усі медикаменти хворим видають безкоштовно. Палати з кондиціонером та жалюзі на вікнах. Тут найсучасніша апаратура. Це не Америка, це Калуська районна лікарня.

Всесвітньо відомий американський ото-хірург професор Вагнер в Україні вперше. Його запросили молоді колеги на семінар. Впродовж п’яти днів оперував хворих. А ще й поставив діагноз українській медицині, інформують «ФАКТИ».

«Потенціал і бажання у ваших лікарів неймовірні. А, якщо є відданні цій справі люди – все що потрібно, це сприяння. Усе залежить від тих людей, в чиїх руках знаходиться влада», – каже ото-хірург з США Річард Вагнер.

А це – поліклініка у місті Ходорів на Львівщині. Всього за п’ятдесят кілометрів від Калуша. Ще радянські меблі, облуплені двері, нема не те що апаратури, – розеток і лампочок не вистачає. Аварійна будівля тріщить по швах.

Така ситуація непокоїть не лише пацієнтів поліклініки, а й усю громаду, місцеві активісти закликають владу якнайшвидше відновити занепалу економіку району.

Водночас і лікарі, і громадські активісти, і чиновники визнають – без державної підтримки реформувати систему охорони здоров’я неможливо. І Калуське медичне диво сталося якраз завдяки підтримці з держбюджету. 49 мільйонів гривень Київ виділив на порятунок Домбровського кар’єру, через який Калуш визнано зоною екологічного лиха.

Та гроші до кінця року не встигали освоїти, тож їх влада міста перекинула на медицину. Ще сорок мільйонів надійшли суто на охорону здоров’я. Тож невелике провінційне місто змогло виділити мільйон на лікування онкохворих. Тоді як на всю країну на боротьбу з раком дали лише 14 мільйонів.
Категорія: Коротко про головне | Переглядів: 552 | Додав: Yulian | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Счетчик PR-CY.Rank Счетчик PR-CY.Rank Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net