Головна » Розслідування
За даними Державної служби статистики, індекс інфляції споживчого ринку України у березні п.р. склав 100,3% (у березні 2011р. – 101,4%).

За січень–березень п.р. споживчі ціни зросли на 0,7% (за аналогічний період 2011р. – на 3,3%).

Приріст споживчих цін майже не зафіксовано в більшості регіонів країни: від 0,1% – у Житомирській, Івано-Франківській, Миколаївській, Рівненській, Херсонській областях до 0,7% – у м.Севастополі.

У Закарпатській, Запорізькій, Хмельницькій та Чернігівській областях індекс споживчих цін склав 100,0%. Разом з тим, на Кіровоградщині та Одещині зафіксовано дефляцію – 99,8% та 99,9%, відповідно. По області у березні п.р. індекс споживчих цін становив 100,1% (у березні 2011р. – 101,0%).

За січень–березень п.р. приріст споживчих цін на Прикарпатті склав 100,5% (за відповідний період 2011р. – 103,0%). На споживчому ринку області у березні п.р. ціни на продукти харчування та безалкогольні напої знизились на 0,1%.

... Читати далі »
Категорія: Розслідування | Переглядів: 518 | Додав: Yulian | Дата: 12.04.2012 | Коментарі (0)

Іван ГАВРИЛОВИЧ

Образно кажучи, строкатими виявилися за результатами лабораторних досліджень у ДП «Івано-Франківськстандартметрологія» звично білі на вигляд молоко і сметана, зразки яких ми купили в івано-франківських магазинах. Фіфті-фіфті, себто приблизно половина на половину, — таким було співвідношення між продуктами, що відповідали вимогам держстандартів, і тими, що розчарували своїм складом нас, споживачів, бо, як з’ясувалося, вони містили менше корисних для людського організму і поживних речовин, ніж писалося на їх упаковках. У такому випадку почуваєшся обманутим ще й тому, що заплатив як за повноцінний продукт, а виробник, виходить, позбавляючи тебе відсотка-другого біологічно цінного компонента продукту, наживається на тобі й інших його покупцях.

Інформуючи тиждень тому про свою акцію під умовною назвою «Чи є молоко в молоці?», «Галичина» обіцяла читачам оприлюднити підсумок досліджень, які здійснили працівники акредитованого на технічну комп ... Читати далі »
Категорія: Розслідування | Переглядів: 828 | Додав: Yulian | Дата: 20.03.2012 | Коментарі (0)

Ігор ЛАЗОРИШИН

Упродовж десяти років працівники колишнього ТзОВ «Сільськогосподарське підприємство «Надія», що функціонувало в селі Голині на Калущині, куди лишень не зверталися, щоб вичерпати, як вони стверджують, затяжний спір між власниками майнових паїв та керівництвом місцевого малого приватного підприємства «Буран».

"Калуським МВ УМВС України проводиться перевірка за матеріалами ЖРЗПЗ №2428 від 30.08. 2010 р. Окрім того, відповідно до листа Калуського МВ УМВС від 24.05.2011 р. № 8942, районною державною адміністрацією було утворено комісію для проведення інвентаризації майна, переданого пайовиками ТзОВ «Сільськогосподарське підприємство «Надія» директору ПП «Буран». Проте керівник зазначеного підприємства чинить перешкоди у роботі комісії, не допускаючи її на територію підприємства», — йдеться в листі-відповіді голови Калуської РДА Василя Петріва за липень 2011 року. А вже у лютому цього року керівник райдержадміністрації на журналістський запит ... Читати далі »
Категорія: Розслідування | Переглядів: 857 | Додав: Yulian | Дата: 20.03.2012 | Коментарі (0)

Счетчик PR-CY.Rank Счетчик PR-CY.Rank Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net