Головна » 2012 » Березень » 20 » У Івано-Франківському озері загинула вся риба (фото)
09:41:01
У Івано-Франківському озері загинула вся риба (фото)
Так  зване Німецьке озеро в мікрорайоні Пасічна рясно вкрилося  трупами риби,  що задихнулася взимку під суцільним льодовим панциром.  Втім, міська  влада не квапиться чистити водойму – чекає, коли крига  розтане повністю.  Директор міського парку культури та відпочинку імені  Т.Г. Шевченка  Володимир Ротару, в підпорядкуванні якого перебуває  озеро, нарікає на  піврічну посуху, сильні морози і брак грошей.  «Озеро   мілке, промерзло практично до дна і частина риби загинула», - говорить   Ротару. За його словами, загинуло «кілограм 5-6» риби.

Схоже,   Володимир Ротару і близько не був біля озера, яким мав би опікуватися.   Неозброєним оком видно, що загинула вся риба в озері, і її кількість у   десятки, а то й сотні разів перевищує названу Ротару цифру. Окремі   загиблі щуки важать 5-6 кг, а таких трупів там десятки, не кажучи вже   про тисячі тушок дрібної риби, пише Правда.

Довкола озера вже розноситься трупний запах. Ще день-два – і в відпочинковій зоні довкола водойми стане просто нестерпно.

Щоб  виправити ситуацію і унеможливити її повторення в майбутньому, потрібні  чималі кошти, вважає Ротару.  «Треба  підняти рівень води в річці, щоби  наповнити озеро водою. А для цього  треба більше 1 млн. грн., -  говорить Ротару. - Ми дали запит в обласне  управління екології, щоб  приїхали фахівці, щоб підняти рівень води хоча б  до двох метрів.  Йдеться не про рибу, а про саме озеро, чи воно там  буде, чи його там не  буде».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Категорія: Спецпроект | Переглядів: 744 | Додав: Yulian | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Счетчик PR-CY.Rank Счетчик PR-CY.Rank Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net