Головна » 2012 » Червень » 21 » Безкоштовні антивіруси і антивірусні програми для ПК
05:16:22
Безкоштовні антивіруси і антивірусні програми для ПК

Як відомо, в англомовній літературі для позначення продукції, пов'язаної з інформатикою, широко використовуються терміни "Hard Ware" (жорсткий продукт, технічні засоби, комп'ютери) та "Soft Ware" (м'який продукт, програми, програмне забезпечення). З масовим поширенням персональних комп'ютерів (ПК) з'явився новий термін "Bad Ware" (поганий продукт). До останнього відносять в першу чергу комп'ютерні віруси, троянські коні та комп'ютерні черв'яки.

Відносно двох останніх видів "поганого продукту" зауважимо таке.

Комп'ютерні троянські коні, як і їх міфічні попередники, маскують свої дії під виглядом благопристойної, безневинної продукції, завдаючи болісні, руйнівні удари по вашій інформації. В той же час функцій розмноження, зараження інших програм, на відміну від вірусів, троянські коні не мають. Їм часто присвоюються точні (або дуже схожі) імена широко відомих комп'ютерних програм. Свого часу троянські коні набули такого поширення, що солідні комп'ютерні журнали щомісяця друкували їх довгі списки.

Комп'ютерні черв'яки являють собою програми, які призначені для проникнення через інформаційні мережі до даних, що зберігаються в інших фірмах, установах тощо. Зрозуміло, що робиться це з корисливих міркувань.

Відзначимо також, що створення та розповсюдження вірусів, троянських коней та черв'яків, незважаючи на мотиви цього, є, безумовно, шкідливими для суспільства діями, що завдають значних матеріальних збитків. Ось чому у деяких країнах ці дії розглядаються як карний злочин і переслідуються законом. На жаль авторів "поганої продукції" знайти дуже нелегко!

 

Основні завдання сучасних антивірусних програм є:

 Сканування файлів і програм в режимі реального часу.
 Сканування комп’ютера на вимогу.
 Сканування інтернет-трафіку.
 Сканування електронної пошти.
 Захист від атак небезпечних веб-вузлів.
 Відновлення пошкоджених файлів (лікування).

 

Увага:

1. Використання більш ніж одного антивірусного продукту для захисту в режимі реального часу може спричинити конфлікти та надмірне використання системних ресурсів, тому строго рекомендується використовувати лише один антивірус для захисту в режимі реального часу.

2. Антивіруси надають захист від вірусів, троянів. Але зі збільшенням кількості шкідливих програм, паралельно з антивірусом потрібно мати і інші програми для забезпечення безпеки комп’ютера — в першу чергу фаєрволи і антишпигуни.

 

Бесплатні антивіруси

 Comodo Antivirus 2012 - ефективний антивірус для ПК, який виявляє і знищує шкідливі програми та віруси.

 

Comodo AntiVirusце безкоштовний антивірус, котрий володіє величезним комплексом необхідних засобів для боротьби з вірусами, черваками й троянами.

Антивірус Комодо має інструменти для сканування на вимогу, контроль всіх запущених процесів та їх взаємозв’язків, запобігання зараженням, перевірку вхідної та вихідної пошти, постійний моніторинг оперативної пам’яті і блокування інтернет-черваків. Comodo AntiVirus входить до складу Comodo Internet Security.

У антивіруса Comodo AntiVirus є повністю автоматичне оновлення антивірусної бази і розширений евристичний аналіз. Окрім усього, також в антивірус Комодо входить система для запобігання запуску невідомих виконуваних файлів, корисна функція перевірки сигнатур довірених додатків і можливість швидкої перевірки системи на віруси, при якій не перевіряються файли, що знаходяться в списку безпечних програм.

 

Головні можливості антивіруса Comodo AntiVirus:

1. Евристичний аналіз.
2. Проактивний захист.
3. Захист від переповнення буфера.
4. Вбудований планувальник сканування.
5. Щоденні, автоматичні оновлення антивірусних баз.
6. Ізолювання підозрілих файлів в карантин для запобігання інфекцій.
7. Виявлення, блокування та видалення вірусів з настільних комп’ютерів і мереж.
8. Виправлені помилки.

 

Розробник: Comodo
Офіційний сайт:
personalfirewall.comodo.com
Ліцензія:
Freeware (безкоштовно)
Операційна система Windows:
XP/XP x64, Vista/Vista64, 7/7 x64
Українізатор:
Відсутній


 

Звертаємо Вашу увагу на те, що безкоштовні антивірусні програми не можуть в повному обсязі гарантувати безпеку Вашого компютера, але ідеально підходять для домашнього використання!!!

 

Всі ваші відгуки і запитання, будь-ласка, надсилайте на адресу редакції.

www.chasipodii.net

 

Категорія: Антивіруси | Переглядів: 1160 | Додав: Yulian | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Счетчик PR-CY.Rank Счетчик PR-CY.Rank Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net