Головна » Коротко про головне
У пологовому відділенні Калуської центральної районної лікарні щорічно народжують в середньому 1400 жінок. «Раніше тут народжувало лише 70% жінок Калущини, решта їхали до Івано-Франківська. Останнім часом кількість місцевих породіль зросла до 97%, більше того, сюди приїздять народжувати жінки з інших районів – каже головний лікар Калуської ЦРЛ Іван Красійчук. - Це й не дивно, адже умови, які є зараз в цьому пологовому відділенні – одні з кращих в Україні».

Щоб оновити пологове відділення Калуської ЦРЛ, вкладено 450 тисяч гривень з міського бюджету. Відділення капітально відремонтували та придбали новий інвентар. У всіх палатах є душові кабіни і сучасні меблі.

"Тепер майбутні матері будуть впевнені, що їхні дітки з'являтимуться на світ у світлих просторих палатах, – каже перший заступник начальника головного управління охорони здоров'я Роман Мельник, – Тут окрім любові матері, турботи та допомоги висококваліфікованих фахівців, немовлятам даруватимуть з ... Читати далі »
Категорія: Коротко про головне | Переглядів: 620 | Додав: Yulian | Дата: 12.04.2012 | Коментарі (0)

Днями у Тлумацькій ЦРЛ відбулося відкриття малоінвазивної операційної після ремонту. За рахунок спонсорських коштів тут переобладнали системи водо- та електропостачання, замінили вікно і двері, провели роботи з облицювання приміщення плиткою, встановили лапароскопічну стійку.

"Медицина Тлумаччини розвивається. Минулого року було вкладено досить серйозні інвестиції у ремонт реанімаційного відділення, нещодавно придбано рентгенапарат, проводяться ремонти в господарських приміщеннях, пральні, оновлюється матеріально-технічна база», - наголосив начальник головного управління охорони здоров'я облдержадміністрації Микола Олінійчук.

За його словами, до кінця року в усіх районних лікарнях Прикарпаття заплановано створити умови для проведення операцій малоінвазивним методом. Зокрема, буде встановлено ще 5 лапароскопічних стійок.
Категорія: Коротко про головне | Переглядів: 540 | Додав: Yulian | Дата: 12.04.2012 | Коментарі (0)

На Прикарпатті світило медицини лікар отохірург з США Річард Вагнер не лише п’ять днів оперував хворих, а й поставив діагноз українській медицині.

У цій лікарні немає аптек. Вони тут просто не потрібні. Усі медикаменти хворим видають безкоштовно. Палати з кондиціонером та жалюзі на вікнах. Тут найсучасніша апаратура. Це не Америка, це Калуська районна лікарня.

Всесвітньо відомий американський ото-хірург професор Вагнер в Україні вперше. Його запросили молоді колеги на семінар. Впродовж п’яти днів оперував хворих. А ще й поставив діагноз українській медицині, інформують «ФАКТИ».

«Потенціал і бажання у ваших лікарів неймовірні. А, якщо є відданні цій справі люди – все що потрібно, це сприяння. Усе залежить від тих людей, в чиїх руках знаходиться влада», – каже ото-хірург з США Річард Вагнер.

А це – поліклініка у місті Ходорів на Львівщині. Всього за п’ятдесят кілометрів від Калуша. Ще радянські меблі, облуплені двері, нема не те що апарату ... Читати далі »
Категорія: Коротко про головне | Переглядів: 551 | Додав: Yulian | Дата: 20.03.2012 | Коментарі (0)

З 27 березня у Калуші розпочнеться страйк медичних працівників. Щоправда, протестуватимуть тільки ті, які є працівниками Калуської районної лікарні.

До такого кроку медиків змусила вдатися заборгованість із заробітної плати за грудень минулого року.

Тільки невідкладна медична допомога та кілька лікарів на прийомі замість звичного комплекту спеціалістів різних профілів — так виглядатиме акція протесту калуської медицини.

Як повідомив голова об’єднаного профспілкового комітету працівників медичних установ Калуського району Артур Дмитришин, 6 березня відбулися збори колективу медичних працівників, на якому було прийняте рішення про проведення страйку, — пишуть Вікна.

Причина такого відчайдушного кроку — невиплата заробітної плати медикам Войнилівської лікарні та лікарні на вул. Каракая за грудень минулого року. Загальна сума боргу — приблизно півмільйона гривень. Сюрприз напередодні новорічно-різдвяних свят у вигляді відсутності зарплати от ... Читати далі »
Категорія: Коротко про головне | Переглядів: 524 | Додав: Yulian | Дата: 20.03.2012 | Коментарі (0)

Счетчик PR-CY.Rank Счетчик PR-CY.Rank Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net