Головна » Кримінал
У місті Бурштині працівники міліції викрили у незаконних операціях з нарковмісним медпрепаратом 33-річного місцевого мешканця. Свого часу правоохоронцям стало відомо про те, що ця особа, яка сама вживає наркотики, крім того, за певну винагороду поширює їх серед інших осіб. У березні було задокументовано факт продажу цим чоловіком наркотично-медичного препарату метадікс. Учора ж бурштинця затримали безпосередньо після того, як він здійснив аналогічну операцію, реалізувавши іншій особі за 50 гривень шприц, заповнений наркотичною речовиною.

З’ясовано, що перед цим житель Бурштина придбав медпрепарат у людини, котра брала участь у програмі замісної терапії.

Вирішується питання про притягнення затриманого до кримінальної відповідальності за вчинення злочину, передбаченого ч.2 статті 307 Кримінального кодексу України (збут наркотичних засобів). Чоловік вже засуджувався за аналогічні злочини.
Категорія: Кримінал | Переглядів: 611 | Додав: Yulian | Дата: 12.04.2012 | Коментарі (0)

28 березня в ході реалізації оперативних матеріалів співробітники відділу внутрішньої безпеки в Івано-Франківській області СВБ МВС України викрили у хабарництві двох працівників одного з райвідділів міліції.

 Їх затримано при отриманні хабара розміром 8 тисяч гривень від громадянки, яку вони пообіцяли не притягувати до кримінальної відповідальності за вчинену нею крадіжку.

За даним фактом прокуратурою Івано-Франківської області стосовно викритих у хабарництві порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 статті 368 Кримінального кодексу України (одержання хабара службовими особами), розпочато досудове слідство.

"Керівництво УМВС України в Івано-Франківській області принципово та адекватно реагує на факти порушення службової дисципліни та законності в роботі деяких працівників, - прокоментували в обласній прокуратурі. - Позиція однозначна: працівник, який дискредитує колектив, негайно звільняється з органів внутрішніх с ... Читати далі »
Категорія: Кримінал | Переглядів: 604 | Додав: Yulian | Дата: 29.03.2012 | Коментарі (0)

Міліціонери Івано-Франківська за звинуваченням у сутенерстві затримали 21-річну жінку, на яку працювали дві повії.

"Мамочку” затримали у кафе одного з готелів, коли вона отримувала гроші за "роботу” своїх підопічних — 15-річної та 17-річної повій.

Юний вік повій здивував міліціонерів. Вони з’ясували, що неповнолітні "жриці кохання” виховуються у нормальних родинах.

Та вони постійно втікали з родин і кілька разів потрапляли у притулок для неповнолітніх. Найдревнішу професію, зауважив керівник підрозділу боротьби з торгівлею людьми УМВСУ в Івано-Франківській області Андрій Рогалевич, дівчата освоїли без примусу, навіть із задоволенням.

За годину сексуальних послуг кожна з цих "діточок” отримувала від 300 до 500 гривень. Після арешту "мамочки” дівчатка черговий раз опинилися у притулку для неповнолітніх, пишуть Вікна.

Тим часом проти сутенерки порушили кримінальну справу. Свого часу ця молода жінка, розповіли у секторі зв’язків з гро ... Читати далі »
Категорія: Кримінал | Переглядів: 1685 | Додав: Yulian | Дата: 29.03.2012 | Коментарі (0)

Завдяки реагуванню співробітників служби дільничних інспекторів Івано-Франківського міськвідділу міліції на отриману оперативну інформацію в обласному центрі затримано вуличного грабіжника.  

Правоохоронцям стало відомо, що в районі Привокзальної площі може перебувати особа, яка грабує перехожих. Повідомлення підтвердилося, коли дільничні інспектори міліції при спробі вчинення майнового посягання затримали 36-річного івано-франківця. Останній намагався силоміць заволодіти сумочкою чоловіка, що поповнював рахунок біля терміналу. Щоправда, зловмисникові, так би мовити, не пощастило, оскільки потерпілий виявився не з слабкого десятку і вчинив активний опір, незважаючи на доволі кремезну статуру нападника.

Як повідомив заступник начальника міліції Івано-Франківського міськвідділу міліції Василь Непеляк, цю особу правоохоронці розшукували й раніше.  В ході проведення подальшої перевірки встановлено причетність затриманого до вчинення ще трьох ана ... Читати далі »
Категорія: Кримінал | Переглядів: 516 | Додав: Yulian | Дата: 25.03.2012 | Коментарі (0)

Кримінальну справу, порушену проти судді Калуського міськрайонного суду Михайла Б., передано до Верховного суду і невдовзі буде призначено до слухання.

Як стало відомо репортеру "ГК”, цими днями прокуратурою Івано-Франківської області було завершено досудове слідство у кримінальній справі, порушеній проти судді, якого звинувачують у винесенні незаконної постанови про звільнення підсудної від відбування покарання.

За даними досудового слідства, суддя підписав фіктивний протокол судового засідання, який містив зумисне неправдиві відомості.

Михайлові Б. пред’явлено обвинувачення за ч.1 ст.375, ч.1 ст.364, ч.1 ст.366 КК України, запобіжним заходом для нього обрано підписку про невиїзд. Кримінальна справа скерована у Верховний суд України для визначення підсудності та розгляду по суті.
Категорія: Кримінал | Переглядів: 517 | Додав: Yulian | Дата: 25.03.2012 | Коментарі (0)

Двоє жителів Надвірнянського району ледь не пустили під укіс потяг. Незаконно зрубавши два дерева на території Карпатського національного парку, вони з допомогою коня волокли їх додому. Шлях пролягав через залізничну колію (перегон Яремче – Делятин), І коли колоди перетягували через рейки, над’їхав потяг. Один зі зловмисників щосили вдарив коня батогом і той рвонув так, що розірвав залізниці ланцюги, якими дерева були причеплені до нього. Отож колоди залишилися на колії. В результаті відбулося зіткнення локомотива з колодами, в результаті чого було пошкоджено фартух. Та якби стовбури були тонші, і, пройшовши під фартухом потрапили під колеса, швидше за все, потяг міг зійти з рейок.

Зловмисник з цілком зрозумілих причин втекли з місця події. Але незабаром їх виявили. До речі, під час їх пошуків до правоохоронців з каяттям зголосився ще один місцевий житель, котрий також займався незаконною порубкою дерев. Побоюючись, аби його не звинуватили у пригоді з поїздо ... Читати далі »
Категорія: Кримінал | Переглядів: 450 | Додав: Yulian | Дата: 20.03.2012 | Коментарі (0)

15 березня близько п’ятої години дня двоє невідомих зайшли до центральної Івано-Франківської філії «Укргазпромбанку» (його головний офіс розташований у Києві) і погрожуючи предметом, схожим на пістолет, намагалися пограбувати цю фінансову установу. Та, за деякими даними, з причин, незалежних від них, це нападникам не вдалося і вони втекли. Наразі цей злочин кваліфікується як розбійний напад.
У міліції поки що ніяк не коментують цю подію. Щоправда, з неофіційних джерел до нас надійшла інформація, начебто нападники вже затримані. Йдеться про жителів Івано-Франківська, які, не виключено, схильні до вживання наркотиків.

Не вдалося нам взяти коментар, зокрема, що ж чи хто відлякало грабіжників, і у працівників банку. Фізично міцний чоловік, котрий сидів у приміщенні при вході (склалося враження, що це охоронець) відмовився розмовляти, зазначивши, що усі питання до директора філії. На даний момент вона була відсутня. На прохання дати номер її стільникового теле ... Читати далі »
Категорія: Кримінал | Переглядів: 529 | Додав: Yulian | Дата: 20.03.2012 | Коментарі (0)


В Івано-Франківську близько десятої години вечора наряд групи затримання Державної служби охорони отримав повідомлення про спрацювання тривожної сигналізації у кафе по вулиці Дністровській, яке перебуває під охороною.

Через декілька хвилин міліціонери прибули на місце події, де до них одразу звернувся по допомогу бармен даного закладу.

Чоловік розповів, що один з відвідувачів добряче перебрав зі спиртним і почав поводитись агресивно відносно працівників закладу та відвідувачів. Чолов’яга вочевидь вирішив, що витратив вже достатньо грошей у кафе і тепер йому повинні налити спиртного задарма. А щоб бути переконливішим, почав завзято гамселити кулаками по столі. Такої поведінки не став терпіти бармен розважального закладу і негайно натиснув тривожну кнопку. За лічені хвилини працівники ДСО вгамували та затримали забіяку. Ним виявився 39-річний місцевий житель, якого надалі доставили до Пасічнянського міськвідділу міліції для подальшого протверезіння ... Читати далі »
Категорія: Кримінал | Переглядів: 823 | Додав: Yulian | Дата: 20.03.2012 | Коментарі (0)

В ізоляторі тимчасового тримання опинилася 30-річна жителька Косівського району на Івано-Франківщині. Цю особу обррунтовано підозрюють у вчиненні крадіжок в одному із сіл у Снятинському районі. В одному випадку зловмисниця проникла до чужої оселі та викрала заощадження в сумі 1700 гривень. В іншому — поцупила куртку та мобільний телефон. Щоправда, третього разу крадійці, так би мовити, не пощастило. Вона проникла до чужого будинку, зламавши вхідні двері, та вподобала собі нові зимові чоботи. Перевзувшись в обнову, косівчанка мала намір покинути хату, але в цей момент надійшла сестра власниці будинку. Зловмисниця не встигла утекти, натомість заховалася на другому поверсі будинку. Родичка господині одразу ж зателефонувала в міліцію і на місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група працівників міліції.
Як повідомив заступник начальника Снятинського райвідділу міліції Юрій Миронюк, затриману підозрюють у скоєнні трьох крадіжок. Утім, правоохоронці проводять п ... Читати далі »
Категорія: Кримінал | Переглядів: 554 | Додав: Yulian | Дата: 18.03.2012 | Коментарі (0)

Счетчик PR-CY.Rank Счетчик PR-CY.Rank Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net